Pages

SELAMAT DATANG KE SEBAIK-BAIK CAHAYA

April 30, 2016

Naik Ktm ke Padang Besar

Cuti pekerja kali ni saya ke Pulau Pinang. Kebetulan isteri tamat kursus di USM selama 3bulan. Berakhir kehidupan bujang saya di Shah Alam.

Jadi hari ni,30hb april saya bersama isteri dan mentua ke Padang Besar, Perlis(PB). Kali ni naik Ktm dari Tasek Gelugor(TG) Dari Kepala Batas ke Ktm Tasek Gelugor hanya 20minit.

Kami sampai di Ktm TG pada pukul 8.20pg. Ktm ke PB tiba pada pukul 8.40pg. Tiket seorang oneway Rm10.40. Return Rm20.80 seorang.

Perjalanan ambil masa 1jam 45minit. Bila naik ktm ni faham je la. Hujung miggu pula tu. Saya kena berdiri sampai tiba ke PB. Mujur mentua dapat duduk. Warga emas.

Tiba di stesyen PB, ambil teksi untuk ke PB. Seorang Rm5. Jarak stesyen PB ke PB ada la dalam 1km lebih.

Sampai sahaja di PB, masa untuk shoping hanya 2jam. Ktm ke TG pukul 12.40tgh. Next 2.40ptg. So kena ambil yang 12.40tgh.

Hasil tangkapan hari ni adalah beg deuter Rm55.hehe..dan jersi bola untuk arif,wahab dan syafiq. Nak cari boot bola takde size. Bagi saya ada barang yg murah dan mahal jika dibandingkan di KL. Tapi memang la di PB ni mana ada yg ori. Untuk bergaya boleh la.

Habis shoping,kami call pak din teksi ambil kami. Sampai di ktm PB pukul 12.20tgh. Balik kali ni dapat tempat duduk. Apa lagi..tidur la..

Sampai di kepala batas puku 2.30ptg. Pukul 3ptg saya ke kenduri kahwin sahabat saya, Azril di Sg dua..

Isnin ni nak balik akan menempuh jem yang panjang..wallahualam

February 4, 2015

Tukar khidmat

Alhamdulillah,akhirnya saya dapat balik ke semenanjung setelah 2 tahun berkhidmat di Sabah.

Saya dipindahkan ke HQ, Delima Oil Products. Hari ini lapor diri. Maka bermulalah kehidupan baru hari ini.

Bangun pagi,isteri sediakan sarapan.
Pergi kerja,pukul 7pg dah keluar rumah. Sampai office pukul 9pg..balik pukul 6ptg.

Moga perjalanan hidup diberkati Allah

July 29, 2014

Aidilfitri 1435H

Assalamualaikum semua.

Cuti raya dapat seminggu,25hb julai-5hb ogos. 26-31 akan berada di kepala batas, pulau pinang. Kemudian akan berada di yong peng sehingga 4hb.

Perjalanan yang sangat jauh..
25hb; flight ke KL. Jam 2pg sampai shah alam
26hb; flight ke penang. Jam 4ptg sampai kepala batas.
31hb; flight ke KL dan drive ke yong peng pula.3jam..
4hb; balik shah alam
5hb; balik sabah

Raya kali ni tema kami warna diraja. Kuning!! Memang menyerlah sangat. Tema ni zaujah yang pilih. I follow...

Dah kerja ni kita pula kena bagi duit raya..moga lebih berkat lagi rezekiku. Amin..

Selamat hari raya semua.
Taqabballah minna waminkum
Kul am wa antum bi khair
Maaf zahir batin.

July 12, 2014

Ramadhan 1435H

Tahun ini adalah tahun kedua saya berpuasa di lahad datu sabah. Tidak ditemani isteri.. moga tahun ini yang terakhir berpuasa di sini.

Saya akan pulang ke shah alam..

February 9, 2013

Jurutera felda

18hb feb 2013 saya akan berlepas ke felda sahabat,lahad datu,sabah. Keberadaan saya disana sebagai jurutera felda vegetable palm oil products sdn bhd.

Gambar di bawah adalah sebahagian aktiviti lawatan saya di FVPOP di kuantan, pahang.

Doakan kejayaan saya di sana...

Syukran.

Taujihad